Spectacolul "Scufiţa Roşie" este cea de-a doua premieră a stagiunii 2013-2014 pusă în scenă de trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria.

De data aceasta este vorba despre o adaptare după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în regia artistică a Mariei Mierluţ, fostă actriţă la Teatrul de Păpuşi din Oradea, care s-a consacrat apoi la nivel naţional. "Folosim textul clasic şi o tehnică clasică de mânuire a păpuşilor Bi-ba-bo în spatele paravanului", a spus aceasta, marţi, într-o conferinţă de presă.

Maria Mierluţ, care a lucrat decenii întregi la Teatrul din Târgu Mureş, a primit recent premiul de excelenţă pentru întreaga activitate din partea Teatrului Ţăndărică.

Pe scenă, micuţii îi vor putea vedea pe Scufiţa Roşie (Zentania Lupşe), Lupul (Florian Silaghi), Mama (Bianca Priceputu), Veve (Andrei Fazecaş), Riţa (Alex Pop), Cucul (Ioana Dagău), Vânătorul mare (Igor Lungu), Vânătorul Mic (Alex Pop), Căţeluşul (Rin Tripa) şi Bunica (Ioana Dagău).

Atât păpuşile, cât şi decorul spectacolului au fost realizate de scenografa Oana Cernea, prin colaj textil.

Premiera va avea loc duminică, 6 aprilie, când, la Sala Arcadia, sunt programate două reprezentaţii, de la ora 11, respectiv ora 13. Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul Biletmaster.ro şi la casieria Teatrului de Stat. Preţul unui bilet este de 8 lei pentru copii, respectiv 10 lei pentru adulţi. Următoarea reprezentaţie este programată pe 27 aprilie.