La nici o lună de la începerea stagiunii, Teatrul Regina Maria a anunţat cea de-a patra premieră. Este vorba de spectacolul "Sfârşit de partidă", de Samuel Beckett (scriitor şi dramaturg irlandez, câştigător al premiului Nobel, pentru literatură), în regia lui Emil Sauciuc. Premiera va avea loc sâmbătă, de la ora 19, la Sala Arcadia.

"Scrisă iniţial în franceză, apoi tradusă în limba engleză de autor însuşi, piesa "Sfârşit de partidă" trasează o paralelă între etapa finală a unei partide de şah, când rezultatul este deja cunoscut, şi ultimele stadii ale vieţii", se arată într-un comunicat trimis de Teatrul Regina Maria.

Spectacolul se învârte în jurul a patru personaje care trăiesc în izolare. "Hamm, orb şi neajutorat, e ţintuit într-un scaun cu rotile. Servitorul sau fiul său, Clov, se află într-o stare de agitaţie perpetuă, în conflict permanent cu Hamm, fără a putea să se liniştească ori să plece altundeva, să se elibereze. Alături de cei doi, care rămân împreună din raţiuni de neînţeles, îşi duc viaţa în pubele de gunoi Nagg şi Nell, părinţii lui Hamm. Singura lor fericire este amintirea trecutului. Dezumanizaţi şi dependenţi de Clov, ei par incapabili de a înţelege prezentul în afara suferinţei în care o trăiesc", este prezentată intriga spectacolului.

Din distribuţie fac parte actorii Şerban Borda, Petre Ghimbăşan, Tiberiu Covaci şi Mirela Niţă Lupu. Scenografia îi aparţine Vioarei Bara, iar montajul de imagine lui Şerban Carţiş.

Preţul unui bilet este de 15 lei, el putând fi achiziţionat de la Agenţia Teatrului, de la Sala Arcadia, cu o oră înaintea spectacolului, dar şi online pe biletmaster.ro.

Cea de-a doua reprezentaţie avea loc miercuri, 23 octombrie, tot de la ora 19, la Sala Arcadia, iar preţul unui bilet va fi de 10 lei. În această stagiune, Teatrul Regina Maria a prezentat premierele spectacolelor "În curând vine timpul", "Equus" şi "Phantom Pains".