Încă din copilărie, Laviniei Pele i-a plăcut să se joace de-a actriţa în faţa oglinzii.

Atracţia pentru film i-a rămas vie până acum când, decât să navigheze pe reţelele de socializare, aşa cum fac multe din colegele ei de generaţie, adolescenta învaţă şi recită poezii şi monoloage, imaginându-se în faţa publicului.

Ole pentru spanioli

Lavinia este elevă în clasa a XII-a la profilul Filologie al Colegiului Naţional Samuil Vulcan din Beiuş, dar numai de un an. "Din a VII-a până în a X-a am fost la şcoală în Spania", povesteşte ea. Se mutase în ţara coridelor odată cu părinţii, plecaţi la muncă. "Nu am vrut să stau departe de ei, aşa că m-au luat şi pe mine în Tarragonna", spune fata.

Dar când mama s-a întors în ţară, tânăra a însoţit-o. "Vreau să-mi finalizez studiile aici, pentru că dincolo românii nu sunt prea bine văzuţi şi, în plus, mi-ar fi fost mult mai greu să urmez calea pe care mi-o doresc", spune frumoasa. Totuşi, recunoaşte că apreciază mai mult mentalitatea spaniolă decât pe cea a conaţionalilor. "Spaniolii sunt mai civilizaţi, mai cultivaţi şi se ştiu orienta mai bine în viaţă", explică Lavinia.

"Comică" din fire

La finele liceului, beiuşanca plănuieşte să dea admitere la Teatru, la Cluj, convinsă că are toate calităţile necesare pentru a deveni actriţă. "Îmi place să mă joc mereu, am spirit ludic. De mică primeam rolurile principale la serbările clasei", spune ea. Nici n-o deranjază că meseria de actor nu ar fi prea bine plătită: "Pentru mine dezvoltarea personală e mult mai importantă decât cea financiară".

Ajunsă pe scenă, Lavinia ar prefera rolurile dramatice celor de comedie. De ce? O spune tot ea, mai în glumă, mai în serios: "Comică sunt eu toată ziua!". Ca să-şi sporească şansele, în timpul liber exersează recitând poezii şi monoloage. "Îmi place să citesc cu voce tare în faţa oglinzii şi mă imaginez în faţa publicului", se amuză ea. Mai rămâne doar să aibă noroc pentru a face pasul cel mare, înlocuind "scena" din faţa oglinzii cu una adevărată, de unde să culeagă, mai târziu, aplauze...


JUCĂUŞĂ
Lavinia Pele
Vârstă: 19
Ochi: verzi
Zodie: Leu
Înălţime: 1,67 m
Greutate: 47 kg
Măsuri: 85-58-85
Hobby: dans, călătorii 

Fotografiile au fost făcute la: Digital Studio mic_7.jpg