Crina Abrudan recunoaşte că nu a avut dintotdeauna prea multă încredere în sine, dar a căpătat-o pas cu pas. În 2005, când era prezentatoare a Antenei 1 Oradea, a acceptat să se mute la Bucureşti, întâi ca reporter, pentru ca apoi să ajungă prezentatoare în prime-time a ştirilor sportive.

Pentru că de o vreme nu a mai fost văzută la principala emisiune informativă a postului, au şi început să apară zvonuri cum că ar fi pe cale să-şi piardă jobul. Nimic mai neadevărat, spune Crina...

Cine se scoală de dimineaţă...

05 Ion Abrudan.jpgÎn 1996, Crina Abrudan, fiica îndrăgitului actor Ion Abrudan (foto), de la Teatrul de Stat, încă se visa artistă, pe când a început să lucreze la Radio Transilvania. "Am mers să văd cum e la radio, nu cu gândul că voi rămâne", spune ea acum.

Totuşi, a început să-i placă meseria, iar în perioada alegerilor a fost trimisă la secţiile de votare, pentru relatări telefonice. "Am mers pe jos din Nufărul până la Piaţa Decebal, intrând în toate secţiile de votare pe care le-am găsit în cale. M-am descurcat, zic eu, că m-au trimis şi a doua oară", povesteşte ea.

În scurt timp, a ajuns să citească ştirile şi să prezinte o emisiune matinală. "Începea la ora 6, aşa că mă trezeam cu noaptea-n cap, la 4.30. Aveam muzică pe casete pe vremea aceea, nici vorbă de calculator... Dar era frumos", îşi aminteşte Crina.

... departe ajunge

După 4 ani de radio, Crina a dat probe la postul Antena 1 Oradea, care tocmai se înfiinţase. "Era o febră în toată presa locală. Toată lumea îşi dorea să ajungă la Antenă. Am început în 2000, culmea, tot la alegeri".

Cu timpul, însă, în doar doi ani, dintr-o redacţie numeroasă au rămas doar două reporteriţe. "Noi încercam să acoperim totul. Şi ceea ce ni se cerea de la Bucureşti, şi ştirile locale pe care le prezentam în fiecare seară. Munca se termina noaptea târziu", povesteşte Crina.

După alţi 4 ani, a luat drumul Capitalei, dorind o experienţă nouă. "Cred că ar minţi cineva care lucrează la o staţie locală a unui post naţional dacă ar spune că nu-şi doreşte să ajungă la Bucureşti", este ea convinsă.

Celebritate din arestări

Crinei nu i-a fost greu să intre la Antena "mamă". "Venisem într-o vizită în Bucureşti la începutul lui ianuarie în 2005 şi am vorbit cu Vlad Petreanu, care atunci era directorul Observatorului, şi în două săptămâni m-am şi mutat acolo".

La început a fost reporter "pe justiţie". "Mi-a fost greu pentru că în Oradea nu m-am prea ocupat de acest gen de evenimente. În Bucureşti am prins, însă, o perioadă cu multe arestări celebre şi cu o mulţime de scandaluri", explică ea ascensiunea.

"Vecină" în redacţia Antenei cu secţia de sport, care căuta prezentator, după 2 ani pe teren, orădencei i s-a propus să dea o probă. "M-au chemat de mai multe ori, dar a durat mai multe luni până m-am hotărât". A încercat şi a reuşit.

Anti-rutină

De la viaţa agitată de reporter, s-a fixat în faţa camerelor, dar n-a vrut să intre în rutină. "Am încercat să fac şi muncă de teren, la evenimentele importante, precum meciuri sau raliuri", povesteşte ea.

Recent, însă, au apărut zvonuri că ar urma să fie înlocuită şi mutată într-un post "mai puţin vizibil". "Am citit că voi fi trasă pe linie moartă, dar nu s-a pus problema să plec de la ştirile sportive şi nici din Antena 1", spune Crina. Într-adevăr, şefii departamentului Sport au adus-o pe bruneta Geanina Varga să prezinte jurnalul de la ora 20, dar Crina susţine că nu e deranjată de acest lucru. "S-a vrut o schimbare, nu fac un capăt de lume din acest lucru şi nici motiv de supărare. E cursul normal al lucrurilor în televiziune".

Dor de casă

La 33 de ani, Crina prezintă acum ştirile sportive de la orele 16 şi 23, dar asta nu o face să se simtă marginalizată. "De ani de zile Observatorul de la aceste ore e lider de piaţă. N-am cum să fiu deranjată". În plus, se implică şi în editarea ultimului jurnal al zilei. "Am fost norocoasă. Sunt 15 ani de când lucrez şi am făcut întotdeauna ce mi-a plăcut".

Când vine vorba de viaţa personală, devine însă mai rezervată. De peste 3 ani are o relaţie cu fostul fotbalist Gabi Popescu, dar neoficializată. "Suntem ca doi oameni căsătoriţi, doar că fără acte. Deocamdată nu mă mărit", se mărgineşte ea să spună.

În schimb, despre Oradea natală ar putea povesti mai multe. În primul rând că încă îi e dor de liniştea oraşului. "Cred că dorul de casă îl voi simţi întotdeauna, deşi mă întorc destul de des. Fiecare concediu îl fac acasă, iar de sărbători ne împărţim. O dată la Oradea, o dată la Craiova, la Gabi". Căci, atunci când nu e în casele telespectatorilor, Crina preferă să fie la ea acasă.