Modernul Robin Hood are un site pe internet unde promite să "stoarcă" de bani cazinourile din Las Vegas şi să îi dea celor care au nevoie. Condiţia e ca oamenii care cer banii să aibă probleme financiare reale, iar suma nu trebuie să depăşească 50 de mii de euro.

Tânărul a apărut la câteva emisiuni unde, sub protecţia anonimatului, a povestit oamenilor cum îşi alege cazurile. "Încerc să aflu dacă oamenii sunt într-adevăr datornici. Este destul de greu de ales. Eu caut o poveste care să mă mişte", a declarat ”jucătorul”.

Zeci de oameni intră zilnic pe site-ul său şi îi împărtăşesc poveşti dintre cele mai tulburătoare. Cazurile au intrat şi în atenţia unui medic din Las Vegas, care, fără să joace la cazino, alege o persoană căreia îi plăteşte datoriile din propriul buzunar.

"Caut o familie care a fost distrusă de vreo boală, sau care are mai mulţi membri bolnavi şi din cauza facturilor neplătite îşi pierd maşina sau casa", povesteşte doctorul.

Povestea lui Robin Hood a fost până nu demult o legendă locală. Prima oară s-a auzit de tânărul justiţiar în urmă cu un an, când un cuplu a primit de la un necunoscut 35 de mii de euro, sumă de care era nevoie pentru extirparea tumorii fiicei lor.