Filiala orădeană a Asociaţiei pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român organizează două sesiuni de conferinţe pe tema sensibilei probleme de apartenenţă naţională a românilor din Basarabia. Cele două întâlniri sunt programate să aibă loc luni în Beiuş, iar marţi la Oradea, la Universitate. Intrarea este liberă.

"Să nu ne răzbunaţi! Mărturii despre suferinţele românilor din Basarabia" este tema celor două conferinţe organizate în primele zile ale acestei săptămâni în Bihor de reprezentanţii asociaţiei ASTRADROM, filiala Oradea.

Întâlnirea programată a avea loc la Oradea va avea loc marţi, 5 martie, începând cu orele 18:00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea. Conferinţa este susţinută de Monahul Moise, coordonatorul cărţii "Sfântul Închisorilor" şi al volumelor "Să nu ne răzbunaţi!".

Evenimentul va cuprinde lansarea cărţii cu acelaşi nume, dar şi vizionarea unui film documentar despre suferinţele din românilor Basarabia. Intrarea este liberă.

Pe de altă parte, ASTRADROM organizează o conferinţă pe aceeaşi temă şi sub acelaşi patronajul, care are loc luni, 4 martie, la Beiuş, în cepând cu ora 18:00 în Sala Mare a Primăriei din municipiul de pe Crişul Negru.