În ciuda ploii dese, peste 250 de suporteri ai clubului FC Bihor s-au adunat miercuri seară în Piaţa Unirii din Oradea, în semn de solidaritate cu clubul, care trece printr-o situaţie foarte dificilă din punct de vedere financiar.

Mitingul, organizat de Asociaţia Suporterilor FC Bihor, a strâns lângă statuia lui Mihai Viteazul atât membri ai galeriei sau sportivi, cât şi orădeni de rând sau diferite personalităţi care au avut în trecut legături cu clubul FC Bihor, precum Emeric Jenei, ex jucător şi membru în conducerea clubului, Sandor Kulcsar (jucător de valoare), Florin Fărcaş (ex jucător şi antrenor), Sorin Husăsan (fost copreşedinte) sau Şerban Morcan, fost preşedinte al FC Bihor.

"Păcat că este un timp destul de nefavorabil pentru a face o demonstraţie adevărată şi din suflet, pentru că văd că indiferent ce se întâmplă, totuşi Bihorul are susţinători şi susţinători adevăraţi, dar păcat că ei vorbesc în faţă, iar în spate nimeni nu se ocupă de sportul din Oradea şi nu vorbesc numai de fotbal. (...) Asta înseamnă că pe cei care ar trebui să conducă nu numai oraşul, ci şi sportul, nu prea-i interesează", a declarat Emeric Jenei.

Nu au lipsit nici cei din staff-ul actual al FC Bihor, în frunte cu preşedintele Viorel Nemeş, antrenorii Călin Cheregi, Lucian Ciocan şi Vasile Sin, de la echipa mare, precum şi întregul colectiv al antrenorilor de la Centrul de Copii şi Juniori, unii dintre ei foşti jucători, ca de pildă Sorin Pop, Lucian Ulici, Gheorghe Silaghi, Marius Suciu şi Florin Andrei.

"N-am venit în calitate de preşedinte, am venit în calitate de susţinător al acestui club. Nu numai această manifestaţie, dar şi zbaterile noastre din această săptămână ar trebui să aibă un efect pozitiv pentru club. Am solicitat şi solicit încă o dată tuturor societăţilor care consideră şi pot să fie alături de noi, acum în ultimul ceas, să vină la noi la club până nu e prea târziu. Eu zic până vineri, ca să putem face o analiză a sumelor care se vor strânge pentru salvarea acestui club", a declarat preşedintele clubului Viorel Nemeş.

Încă de la început membrii galeriei FC Bihor au scandat sloganuri pro club şi împotriva primăriei, care s-a retras din acţionariatul clubului şi chiar au scandat să vină primarul Ilie Bolojan în piaţă, cântând, sărind sau strigând sloganrui precum "Inimile noastre cântă-n cor FC Bihor", "Este eternă, este roş-albastră FC Bihor echipa noastră" ori "Orice ar fi te vom iubi, lângă tine noi vom fi", "Să vină primarul!".

O parte dintre suporteri au ţinut în mâini steagurile echipei şi au afişat două bannere de câţiva metri, cu mesajele "Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare" şi "FC Bihor trăieşte prin noi". De asemenea, câţiva copii de la echipele de la centrul de juniori au desfăşurat un steag de câţiva metri al clubului, în culorile tradiţionale de roşu şi albastru.

Mitingul a durat circa o oră şi s-a încheiat fără incidente. De altfel, evenimentul a fost vegheat îndeaproape de echipaje ale jandarmilor.

Prin această primă acţiune organizatorii speră să atragă atenţia factorilor de decizie pentru a se implica în salvarea clubului de fotbal, care trece prin cea mai critică perioadă a existenţei sale.

Daniel Bokor, preşedintele Asociaţiei Suporterilor FC Bihor, a anunţat că pentru vineri după amiază încearcă organizarea unui marş care să pornească de la Stadionul Municipal, unde se antrenează FC Bihor, şi să se încheie în faţa Primăriei.

Citiţi pe această temă şi articolul "Preşedintele FC Bihor cere Consiliului Judeţean constituirea unei "celule de crize", ameninţând cu demisia"