Sezonul de volei pe plajă din acest an se deschide în Oradea în partea a doua a acestei săptămâni, când Clubul Sportiv de Beach-volley Transilvania Oradea, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor organizează, începând de joi și până duminică, prima competiţie a sezonului. Este vorba despre tradiţionalul Turneu Naţional Interlicee.

Concursul, care se va desfăşura la Ştrandul Ioşia Nord, este adresat atât fetelor cât și băieților şi are ca partener oficial firma Endless.

Turneul reunește peste 30 de echipe din întreaga ţară, din orașe precum: București, Arad, Timișoara, Sighet, Oradea, Satu Mare și Ștei. Principalii favoriţi sunt Bogdan Nan (Oradea) - Robert Vârlan (Timişoara), la masculin, respectiv Simina Carţiş - Cristina Ştefan (Oradea) la feminin.

La masculin, cu șanse reale la primele locuri se mai anunță perechile Andrei Crişan - Raul Ilieş (ambii din Oradea), Mihai Costa (Oradea) - Radu Lopătaru (Arad).

După ce, în prima zi, joi, Turneul Naţional Interlicee a fost programat de la ora 11, în zilele următoare, el va continua cu începere de la ora 9.

Sistemul de desfășurare a competiției pe tabloul principal este cu dublă eliminare, atât în întrecerile băieților, cât și a fetelor, iar finalele sunt programate duminică.

Pe lângă acest prim turneu, Oradea va mai găzdui în această vară încă alte două concursuri. Este vorba despre Turneul Naţional de Beach-Volley al Oradiei, tradiționala și principala competiție de volei pe plajă a orașului, programată în perioada 16-20 iulie, și turneul dotat cu Cupa Electrofor, din perioada 22-24 august.