"Trofeul Carpaţi", pregătirea pentru Campionat

Capul de afiş al fiecărei reuniuni programate pentru 21-23 octombrie va fi meciul României, care va întâlni Macedonia (joi, 21 octombrie, ora 19), Belarus (vineri, 22 octombrie, ora 19) şi Tunisia (sâmbătă, 23 octombrie, ora 13), toate partidele urmând a fi transmise în direct pe Digi TV.

"Pasionaţii acestui sport vor avea prilejul să urmărească după multă vreme echipe puternice, care vor oferi un spectacol handbalistic de calitate. Legătura formidabilă dintre echipa naţională şi publicul bihorean poate fi decisivă în obţinerea victoriei de către România", a declarat Pavel Mercea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor.

Biletele pentru cele şase partide care se vor disputa în cadrul actualei ediţii a "Trofeului Carpaţi" s-au pus în vânzare la Agenţia Loto de pe strada Republicii şi la Arena "Antonio Alexe". Preţul unui bilet este de 10 lei pentru cele două meciuri disputate în fiecare zi. Biletele se pot procura şi la "pachet", pentru toate jocurile din cele trei zile, în schimbul a 20 de lei.

Spania şi Croaţia vin la Oradea

În cadrul preliminariilor Campionatului European de Handbal 2012, naţionala României şi-a stabilit locul de desfăşurare a meciurilor pe care le va disputa pe teren propriu. Prima care va evolua în Arena "Antonio Alexe" din Oradea va fi echipa Spaniei, reprezentanta unui handbal de cel mai înalt nivel, dornică să revină în fruntea elitei europene după modesta prestaţie avută la ultima ediţie a Campionatului European, pe care l-a încheiat pe locul VI.

Meciul va avea loc în data de 31 octombrie, de la ora 18. Înaintea acestei confruntări, pe 28 octombrie, naţionala României, pregătită de Vasile Stângă, se va deplasa la Karlovac, unde va întâlni Croaţia, una dintre forţele handbalului mondial. Returul meciului cu Croaţia va avea loc tot la Oradea la începutul anului viitor.

Problema covorului, rezolvată

Atât "Trofeul Carpaţi", cât şi meciurile contând pentru preliminarii la CE din 2012 sunt organizate de către Asociaţia Judeţeană de Handbal (AJH) Bihor, care s-a obligat să asigure arenei orădene un covor special impus de Federaţia Europeană de Handbal, care va fi aplicat peste suprafaţa de joc.

O firmă din Bucureşti a fost contactată pentru achiziţionarea covorului în schimbul sumei de 25.000 de euro. "Covorul va fi importat din Franţa, firma importatoare asigurând şi montarea. Ne-am angajat să plătim un avans de 10.000 de euro, urmând ca restul banilor până la 25.000 de euro să fie achitaţi la sfârşitul lunii martie 2011. Sperăm ca şi Primăria să se implice cu fonduri pentru achiziţionarea lui", a declarat Mercea.

În ţară, doar Constanţa, Odorhei, Vâlcea şi Reşiţa dispun de săli cu covorul sintetic solicitat de Federaţia Europeană de Handbal.