Orădenii au propria lor variantă a Turnului din Pisa, anunţă stirileprotv.ro, prezentând povestea unui turn de răcire care a rămas înclinat, în urma tentativei eşuate de demolare în Oradea. Construcţia poate fi văzută pe Şoseaua Borşului, în dreptul fostei fabrici Alumina.

Uzina a fost demolată, dar în timpul lucrărilor, turnul s-a încăpăţânat să rămână în picioare, ajungând să aibă o înclinare periculoasă, într-un unghi de aproape 30 de grade, arată stirileprotv.ro.

 "Nu s-a dărâmat aşa cum am dorit noi să se întâmple, dar sperăm ca în decurs de două săptămâni să găsim o soluţie fără probleme. Toată lumea întreabă ce s-a întâmplat, că avem Turnul Pisa de la Oradea", a declarat reporterului Pro TV Francisc Erdei, directorul fostei fabrici.

"La Pisa am mai vazut numai (aşa ceva - n.r.), deci în Italia. Dar ăla-i de mai multe sute de ani, dar ăsta l-au făcut extraordinar. Cred că-l ridică cu ceva aparate de ridicat şi îl înclină, pentru că el stă pe nişte piloni. Şi noi aşteptăm tot timpul să vedem cum cade", a declarat un localnic din zonă.

Demolările au început în octombrie 2013. Dacă firma care se ocupă de lucrări a reuşit să doboare primul turn, al doilea s-a încăpăţânat să rămână în picioare. Firma care se ocupă de demolare a început să-l doboare cu ajutorul unor picamere, dar fără succes. "Acuma tre' să-i facem din nou implozie", le-a spus jurnaliştilor şeful echipei de demolare.

Potrivit sursei citate, turnul are 45 de metri înălţime, iar diametrul are baza de 32 de metri.

Citiţi pe această temă şi articolul "Praf de Alumină: Ruşii demolează fosta fabrică Alumina, cândva unică în Europa (FOTO/VIDEO)"