"Uciderea lui Gonzago" este o readucere în prim plan a tragediei shakespeariene "Hamlet", fiind şi titlul piesei pe care prinţul Hamlet le-o solicită actorilor sosiţi la Elsinore, scopul său fiind de a demasca fapta mârşavă săvârşită de unchiul şi de mama sa, actualul cuplu regal.

Piesa scoate la iveală în mare parte acţiunea petrecută în culise, o serie de intrigi şi conflicte care afectează atât nobilimea cât şi actorii sosiţi la curte. Aceştia din urmă sunt acuzaţi de complot anti-regal, arestaţi, supuşi torturilor şi obligaţi să-şi renege numele, meseria şi identitatea.

Piesa este scrisă de dramaturgul bulgar Nedialko Yordanov care consideră că este cea mai bună scrisă de el. "Îmi place această piesă pentru că reprezintă soarta actorilor şi relaţia dintre creativitate şi puterea politică. În plus, piesa vorbeşte despre pornirea de a-ţi sacrifica prietenii şi despre costul şi preţul artei", precizează dramaturgul într-un interviu.

Petru Vutcărău este o prezenţă obişnuită şi plină de succes pe scena orădeană, semnând şi de această dată regia artistică şi ilustraţia muzicală.

O surpriză o constituie prezenţa pe scenă a actorului Ovidiu Ghiniţă, unul din câştigătorii Galei Premiilor UNITER 2008 şi partener al lui Gerard Depardieu în ultimul său proiect cinematografic "Regii blestemaţi".

Din distribuţie fac parte şi îndrăgiţii actori Richard Balint, Elvira Platon Rîmbu, Petre Ghimbăşan, Răzvan Vicoveanu, Denisa Vlad, Pavel Sîrghi, care vor juca în decorurile create de scenografa Oana Cernea.

Premiera are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, vineri, 5 martie, cu începere de la ora 19.