Fundaţia Eternul Miracol Materna Alinare (E.M.M.A), fondată de Bianca Brad, organizează, luni, 15 octombrie, de la ora 19, la Oradea un eveniment de amintire în memoria copiilor care s-au stins din viaţă, de "Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi Copiilor".

Evenimentul se află la a treia ediţie în România, dar este marcat începând din 2002 în alte ţări precum Statele Unite, Canada, Australia ori Japonia.

"În această zi, la ora 19, ora locală, se aprind lumânări, în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Timp de o oră lumânările sunt lăsate să ardă, creând astfel un val de lumină care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore", se arată într-un comunicat al organizaţiei E.M.M.A.

În acest an, în ţară, comemorarea va avea loc în 19 oraşe. La Oradea, părinţii şi rudelor celor mici se vor aduna să aprindă lumânări pe dealul de la intersecţia bulevardului Dacia cu strada Eroului Necunoscut, la fântâna arteziană de pe deal.

Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când preşedintele Ronald Reagan a declarat luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi.