Operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service continuă campania de premiere a orădenilor care colectează selectiv deşeurile. Până acum, peste 100 de persoane au fost premiate pentru că au demonstrat că ştiu cum trebuie aruncate reciclabilele şi, mai ales, în care recipiente, iar zeci de alte recompense încă aşteaptă să fie acordate.

Regulile acţiunii iniţiate de operator sunt simple: echipaje formate din reprezentanţi ai societăţii "pândesc" orădenii care îşi aruncă deşeurile. Dacă surprind cetăţeni care depun deşeurile ce pot fi revalorificate, adică aşa-numita fracţie uscată (PET-uri, metale, doze de aluminiu, hârtii ori cartoane) fie în igluuri, fie în containerele cu capace galbene, aceştia sunt premiaţi pe loc.

Pentru că respectă regulile colectării selective, orădenii primesc de la societatea de salubrizare agende cu pix, memory-stick-uri şi mini-termosuri, toate făcute exclusiv din materiale reciclate şi personalizate cu sigla operatorului.

Maşina alocată de RER Ecologic Service pentru această campanie străbate străzile oraşului în fiecare zi, până când vor fi acordate toate premiile.