Pentru al doilea an consecutiv, Asociaţia Ecotop organizează festivalul "Vara verde", al cărui scop este promovarea activităţilor în aer liber, dar în respect pentru natură. Astfel, până duminică, orădenii sunt invitaţi la fel de fel de evenimente, dedicate atât adulţilor, cât şi celor mai mici.

Joi şi vineri de la ora 23, orădenii sunt invitaţi la o seară de observare a astrelor cu telescopul din Şanţul Cetăţii Oradea, iar vineri, de la ora 18, la un tur al oraşului cu bicicleta. Traseul va începe din Parcul 1 Decembrie (de la statuia Eroului Necunoscut), va continua prin Centrul Civic, pe Bdul Magheru, str. Republicii, str. Muzeului, Bdul Dacia, Bdul Decebal, Calea Matei Basarab, str. Avram Iancu, str. Vasile Alecsandri şi se va încheia tot în Parcul 1 Decembrie.

Sâmbătă, între orele 11.30 şi 17, orădenii vor putea să se dea cu tiroliana peste Crişul Repede, adică să "treacă" pe un fel de sfoară anume făcută de pe un mal al râului pe celălalt. Tiroliana va fi montată pe Podul Intelectualilor. Sâmbătă seara, de la ora 22, în Grota Roşie din Cetate se va ţine o seară de cântece.

Tot în Cetate se va încheia "Vara verde", duminică de la ora 20, cu o piesă de teatru jucată de trupa Magne a Palatului Copiilor, spectacol la care sunt aşteptaţi şi cei mici, şi cei mari. Oricine poate participa gratuit la activităţile organizate de Ecotop în cadrul festivalului.