Atracțiilor naturii li se alătura altele, în acest weekend, în satul de vacanță Vârtop, unde va avea loc o primă ediție a unui festival organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și care va marca, totodată, debutul sezonului estival. Printre altele, turiștii vor putea experimenta „zboruri captive” cu balonul cu aer cald. 

Vârtop Festival (31 mai – 2 iunie) este organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Vârtopului, recent înființată de proprietari de pensiuni și hoteluri din zonă, cu scopul de a promova această destinție turistică.

„În cadrul evenimentului vor fi organizate diverse jocuri și concursuri pentru copii (căutări de comori, desene pe asfalt, alergat în saci, tras cu funia și multe altele). În pauzele dintre acestea, copiii se vor putea bucura gratuit de priveliștea oferită de la înălțime din balonul cu aer cald, o premieră în județul Bihor. Se vor efectua zboruri captive cu balonul cu aer cald (baloanele sunt ancorate la sol cu frânghii, «zborurile» durează 5 minute și se fac în condiții de maximă siguranță și doar în condiții de vreme bună)”, transmit organizatorii, printr-un comunicat de presă. 

De asemenea, micuții vor avea acces la tobogan, loc de joacă gonflabil și cort „tepee”, vor putea încerca tirul cu arcul și participa la ateliere (olărit, confecționare de păpuși din ață, tehnici de supraviețuire în sălbăticie, prezentare a tehnicii de intervenție, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea ISU Crișana Bihor, Salvamont Bihor și Ambulanța Bihor).

Ziua de 1 Iunie se va încheia cu focuri de artificii și foc de tabără, mai spun organizatorii. 

În cadrul festivalului se vor vinde diferite produse, ca popcorn, mini hotdog, vată de zahăr, limonadă, clătite. Vor fi și standuri cu produse tradiționale, ca plăcinte de Briheni și pălincă de Tulca. Se va ține - transmite Asociația pentru Dezvoltarea Vârtopului - și un concurs gastronomic, cu produse ca gulaș de vânat, tocăniță de porc, mămăligă, produse tradiționale slovăcești. 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, cu administrațiile din Câmpani, Nucet și Arieșeni, Parcul Natural Apuseni, Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor, Asociația Agenția de Management al Destinației Bihor, I.S.U. Crișana, Serviciul de Ambulanță Bihor, Salvamont Bihor, D.S.V.S.A. Bihor. La reușita festivalului contribuie și o serie de sponsori. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!