A fost sărbătoare, joi dimineaţă, la Sîntandrei, unde sute de copii de toate vârstele au luat cu asalt noul parc, inaugurat chiar de Ziua Copilului, în zona străzii Bujac.

Un loc care până nu demult era nefolosit a fost transformat într-un parc întins pe 2.500 de metri pătraţi, cu spaţii de joacă, terenuri de fotbal, tenis, handbal şi baschet cu covor de tartan, mese de tenis, bănci şi o fântână arteziană. Pentru a ţine vie vegetaţia, parcul a fost dotat şi cu instalaţie de irigat.

Inaugurarea a fost festivă, elevii Şcolii Generale din Sîntandrei prezentând un program artistic, în aplauzele părinţilor şi a prietenilor veniţi să-i vadă.

Cei mai fericiţi au fost, însă, micuţii, care au luat cu asalt toboganele, leagănele, dar şi aparatele de joacă cu inele. Un moment inedit a fost acela când au fost lansaţi în văzduh porumbei albi, spre entuziasmul celor mici. La final, copiii au primit şi pacheţele cu dulciuri din partea Primăriei şi consilierilor locali.

"Ne bucurăm că am reuşit să terminăm parcul şi să îl dăm în funcţiune de Ziua Copilului. Investiţia s-a ridicat la 600.000 lei şi a fost suportată din bugetul local. Lucrările au fost făcute de Drumuri Bihor, în asociere cu firmele Electrofor pe partea electrică şi Adenandra pe peisagistică", a declarat primarul Ioan Mărcuş.

Tot joi a fost inaugurat încă un parc în comună, în zona de blocuri de la Fibratex, utilat tot din bugetul local, investiţia ridicându-se la 200.000 lei.

De altfel, sfârşitul de săptămână va fi unul plin în Sîntandrei. Până pe 5 iunie, în parcul mare, din zona bazei sportive, pentru copii au fost aduse numeroase aparate de joacă, inclusiv maşinuţe, trambuline, rampă pentru sărituri şi trenuleţ, iar pentru adulţi - standuri cu mici şi bere.