Vremea bună i-a scos pe orădeni, luni, din case. În vreme ce unii au ales să petreacă 1 Mai la munte sau la piscine, alții au ieșit în oraș. În parcarea centrului comercial ERA Park și în Cetate au fost organizate evenimente special pentru a marca această zi.

Chiar dacă, la prima vedere, comercianții nu au avut mulți mușterii, lucru de altfel punctat de unii dintre ei, oamenii s-au bucurat de soare și de mâncăruri „tradiționale”.

Cei care au trecut pe la Festivalul de 1 Mai, mutat anul acesta din parcul Bălcescu în parcarea centrului comercial din Calea Aradului, au avut la dispoziție standuri cu bere, mititei, frigărui, cârnați, cartofi pai sau inele cu ceapă, înghețată, dulciuri cu jeleuri de toate felurile, gogoși, dar și plăcinte pe lespede sau cozonac secuiesc, respectiv standuri cu brizbrizuri și cu produse din lavandă.

În tot acest timp, în parcul de distracții de pe platou copiii au avut la dispoziție diverse aparate de joacă, de la un tobogan sau un „lac” cu „lebede” gonflabile pe care cei mici se puteau da, până la mașinuțe sau trambuline de tip „bunjee jumping”.

În plus, cei care au dorit au putut participa și la „ședințe” de picturi pe față.

Nici în Cetate, la prima ediție a „MaiFest - mai tradițional, mai aproape”, organizat de berăria artizanală Bers Nova, oamenii nu s-au prea înghesuit.

Dar comercianții s-au declarat, totuși, mulțumiți. „Nu sunt mulți, dar vin constant”, a spus unul dintre ei.

„Încercăm să îmbinăm niște tradiții care existau de 1 Mai, atât în comunism, cât și înainte, cu ceea ce rezultă din această sărbătoare: voie bună, joc, mici și bere. E prima ediție și încercăm să aducem aproape producători locali”, a spus Paul Olău, proprietarul Bers Nova, organizatorul evenimentului.

Pe lângă clasicii mititei și cartofi prăjiți pregătiţi de echipa "D’ale Porcului", cei care au trecut prin Cetate au avut parte inclusiv de un food truck cu produse tradiționale de cătină, deserturi, plus bere de toate felurile, inclusiv cu aromă de zmeură.

Mai mult, în Cetate a fost inclusiv un „stand” al Caravanei cu Medici, care a oferit lecții de prim ajutor tuturor celor interesați.

Vezi mai jos cum a fost atmosfera! Foto/Video: Paul Lelea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!