Parcul Bălcescu s-a transformat, luni, într-o mare de lume. Mii de orădeni au ieşit, pentru a sărbători 1 Mai cu mititei şi bere, dar şi pentru a lua parte la spectacole cu muzică populară.

În cursul după amiezii, aleile au fost atât de populate încât cu greu îţi făceai loc. Cei care aveau cu ei copii în cărucioare abia se strecurau printre oameni.

La mititei, frigărui şi bere, cozile numărau pe puţin 20 de persoane şi nici la Kurtos Kalacs situaţia nu era mai relaxată.

Muşteriii au avut de unde alege: de la porţelanuri şi brizbrizuri până la antichităţi din argint veritabil ori iconiţe cu părintele Arsenie Boca.

Cei mai fericiţi au fost, însă, copiii, pentru care organizatorii au adus o varietate de jocuri: de la maşinuţe şi trambuline, până la plimbări cu ponei, tiroliană şi sărituri în coarde. Din când în când, câte un ţânc de vreun an scâncea când părinţii îi ziceau să nu se suie pe caruselul ce-i învârtea în ritm ameţitor prin aer pe cei mai curajoşi.

În tot acest timp, pe scena din parc au cântat diverşi artişti de muzică populară. Între ei, ansamblurile folclorice "Cununa de pe Criş" din Tilecuş, "Floarea Barcăului" din Marghita, "Crisia" din Cociuba Mare, "Plaiurile Crişului Repede" din Sîntandrei şi Taraful "La Obîrşii la Izvor", respectiv soliştii Romina Nemeş-Silaghi, Ioana Urs, Lavinia Chifor, Andrei Corb, Adriana Ştiube, Violeta Gherman, Andrei Dem şi Roxana Berinde. Spectacolul continuă duminică seară, culminând, de la ora 19.30, cu un recital al interpretului Cornel Borza.

Ca fapt divers, în contrast cu atmosfera din parc, cu toate că aleile erau efectiv furnicar, nimeni nu părea să fie deranjat de o prelată imensă cu Burger șifonată și aruncată pe spațiul verde.

Nici comercianții, nici polițiștii care erau prin zonă și nici clienții, prea preocupați să stea la cozi...