Mii de orădeni de toate vârstele au ieşit, vineri, din case, pentru a sărbători ziua de 1 Mai în aer liber, în Parcul Bălcescu.

După amiază, în jurul parcului cu greu mai găseai un loc de parcare, iar aleile vuiau de lume. Împodobite cu standuri la care puteai găsi de toate, de la obiecte de antichitate, brăţări, jucării fistichii, până la cruciuliţe sfinţite sau icoane cu părintele Arsenie Boca, aleile au devenit un adevărat furnicar.

Unii stăteau la rând la mititei ori figărui, alţii la kurtos kalacs, în vreme ce alţii îşi savurau în tihnă mâncărurile şi berea rece la restaurantul din incintă sau la mesele amenajate în parc.

Pentru copii, oferta locurilor de joacă a fost vizibil mai bogată faţă de anii precendenţi. În timp ce unii abia aşteptau să se plimbe cu maşinuţele, alţii alergau să se dea pe toboganele gonflabile. Cei mai curajoşi au sărit pe trambulină ori s-au încumetat să se arunce de la câţiva metri într-un mare balon gonflabil, în vreme ce părinţii îi filmau de jos.

În tot acest timp, iubitorii de muzică s-au strâns în faţa scenei, unde mai multe formaţii au oferit momente de muzică uşoară sau folclor.

Cheful nu se stinge odată cu ziua de 1 Mai în Parcul Bălcescu, ci continuă şi sâmbătă şi duminică. 

Potrivit organizatorilor, între invitaţii programaţi să urce în acest weekend pe scenă se numără elevii de la Palatul Copiilor şi Elevilor, micii artişti de la Meda Music şi Vivere, grupul vocal Florile Bihorului, elevii Liceului de Arte, Claudiu Borza, Alexandra Paina, precum şi ansamblurile folclorice Bihorul, Stelele Bihorului, Auşana, Vergelu’ şi Feciorii Bihorului.