După ce a câștigat aproape 20 milioane euro pentru construirea Campusului Școlar pentru învățământ dual din Oradea, administrația județeană alocă 1 milion de euro pentru a găsi furnizori de mobilier și echipamente.

Potrivit unei informări a CJ Bihor, licitația pentru dotarea campusului a fost lansată luni, iar firmele interesate își pot depune ofertele până pe 7 septembrie.

Valoarea totală estimată a proiectului pentru dotare este de 4,88 milioane lei plus TVA, din care valoarea mobilierului este aproximată la 2,79 milioane lei plus TVA, iar a echipamentelor la 2,4 milioane lei plus TVA.

Campusul școlar pentru învățământ dual Oradea se adresează elevilor care au terminat anul acesta clasa a VIII-a și vor începe din toamnă liceul. Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, 3 mese pe zi și decontarea transportului. Domeniile care vor putea fi studiate sunt mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială.

Campusul cuprinde 8 corpuri de clădire în care vor funcționa laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport. 

Proiectul are o valoare totală de 146,183 milioane lei (cu TVA inclusă), echivalentul a peste 29 milioane de euro, din această sumă 98,048 milioane lei (19,7 milioane euro) reprezentând finanțare nerambursabilă prin PNRR, iar restul de 48,134 milioane lei (9,6 milioane euro) este contribuția CJ Bihor.

Campusul școlar pentru învățământ dual, aflat în construcție pe strada Ceyrat nr. 4, este în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, și acesta realizat din fonduri europene de către administrația județeană.

În vederea realizării Campusului pentru învățământ dual s-a format un consorțiu din care fac parte CJ Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea, cinci unități de învățământ și nouă companii private și asociații profesionale, scopul fiind pregătirea viitorilor angajați pe măsura cerințelor de pe piața muncii.

Potrivit CJ Bihor, școala ar urma să fie funcțională la începutul anului viitor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!