Primăria Diosig a anunţat că, în urma unui parteneriat încheiat cu o firmă specializată în domeniul croitoriei, nu mai puţin de 100 de locuri de muncă vor fi create în total în perioada următoare.

"În luna ianuarie Primăria Diosig a predat un spaţiu din curtea castelului Zichy care era în paragină zeci de ani. Fosta clădire a centralei termice cu care erau încălzite blocurile din zona centrală a Diosigului a fost renovat de către Primăria Diosig, iniţial destinaţia era o sală de fitness, dar între timp s-a ivit o ocazie de a inchiria spaţiul unei societăţi cu capital străin care a deschis o secţie de croitorie. Planul iniţial era crearea a 35-40 locuri de muncă, însă acest prag a fost depăşit repede, în momentul de faţă lucrând în această unitate 52 de angajaţi din care, ceea ce este cel mai important, 45 din Diosig", a transmis, joi, primarul comunei, Mados Attila.

Potrivit acestuia, firma în cauză se extinde, bazându-se pe potenţialul de muncă din Diosig, astfel că "în momentul de faţă este în desfăşurare o investiţie prin care se vor crea încă 100 de locuri de muncă".

"Având în vedere dezavantajul zonelor rurale prin care este aproape imposibil, ca o comună să înfiinţeze, de exemplu, un parc industrial unde sa atragă investitori, fiindcă este imposibil să se modifice încadrarea fâneţelor şi a pajiştilor în zone pentru investiţii, Diosigul exploatează la maxim spaţiile pe care le are in proprietate pentru a crea noi locuri de muncă! Primăria Diosig sprijină antreprenorii prin toate mijloacele posibile", a transmis edilul.

Cei interesaţi de angajare la croitorie pot solicita informaţii suplimentare la sediul din Diosig din spatele căminului cultural.

Viorel Orbai