Aproximativ 100 de persoane au protestat, duminică seară, pentru a 20-a seară consecutiv, prin centrul Oradiei, manifestând împotriva Guvernului PSD-ALDE şi cerând demisia premierului Sorin Grindeanu.

Ca de obicei, oamenii s-au strâns la statuia lui Mihai Viteazul în jurul orei 19. La ora 19.30, în piaţă erau cam 80 de persoane, pentru ca la momentul plecării în marş, ora 20, numărul participanţilor să depăşească 100.

Spre deosebire de seara trecută, duminică au fost mai mulţi tineri la eveniment, unii aducându-şi copiii în braţe sau pe umeri. O fetiţă chiar a fluturat, la un moment dat, un drapel.

Original a fost un bărbat ce ţinea o pancartă cu mesajul "Nu graţiere, Corupţia ucide, PSD – ALDE = Mafie (față) / Vrem legi mai aspre, nu graţiere pentru politicieni, vrem dreptate (verso)", pe care stăteau, simbolic, cei doi elefanţi pomeniţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Printre sloganurile strigate în piaţă s-au numărat şi unele mai noi: "U.S.A., apără-ne de mişei", "Tăriceanu şi ai lui - slugile Kremlinului", dar şi cele tradiţionale: "Voi staţi la căldură şi hoţii vă fură", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă". Un succes aparte a avut, însă, cântecul "Vine, vine, primăvara", adaptat: "Vine, vine primăvara / Și-o să iasă toată ţara / Pe corupţi în puşcării / Hai să-i aruncăm copii".

Însoţiţi de jandarmi, protestatarii au mărşăluit pe strada Traian Moşoiu – Centrul Civic – Parcul 1 Decembrie – Piaţa Unirii, cântând "Fie vreme bună, fie vreme rea, noi cu toţii strigăm: Jos corupţia!" şi scandând "Demisia", "Ruşine să vă fie" sau "Ordonanţa 13 vrem s-o respingeţi mâine-n plen".

La un moment dat, un bărbat din mulțime a strigat: "Tăriceanu şi Dragnea sunt două vipere, tre’ să le călcăm pe cap", după care mulţimea a scandat "Jos guvernul Dragnea", "Dragnea egal Stalin", "PSD egal PCR", "Iliescu, condamnat pentru sângele vărsat".

Cel mai vehement moment a fost, cum era de aşteptat, cel din faţa sediului PSD Bihor din Piaţa 1 Decembrie, unde protestatarii s-au oprit circa 2 minute, au huiduit şi au strigat cu faţa spre clădire "Hoţii", "Noaptea, ca hoţii", "Demisia", "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi" şi "PSD, ciuma roşie", după care s-au întors în Piaţa Unirii.

Protestul s-a încheiat puţin după ora 20.30, nu înainte ca oamenii să îşi dea întâlnire pentru serile următoare.

Organizatorii au anunţat că se vor aduna, în fiecare zi a săptămânii, începând cu ora 19, la statuie, urmând ca, în weekend să fie reluate marşurile.