Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul primei săptămâni de vaccinare cu Cantgrip printre studenţii orădeni, pentru imunizarea împotriva virusului AH1N1.

Campania de vaccinare a studenţilor orădeni a demarat marţea trecută. "Până acum, au solicitat vaccinarea aproximativ 100 de studenţi", a declarat Cornel Antal.

Imunizarea angajaţilor Universităţii a început în această săptămână, iar până miercuri, zece angajaţi au cerut să fie vaccinaţi.

Deşi iniţial, Direcţia de Sănătate Publică a limitat campania de vaccinare la două zile, rectorul a anunţat că vaccinarea se mai poate face în această săptămână, între orele 9 şi 15.

"Probabil, din cauza mesajelor din mass-media, potrivit cărora vaccinul nu ar fi sigur, studenţii se tem de vaccin. Eu personal, am întrebat-o pe soţia mea, care e medic, ce să fac. Şi mă duc să mă vaccinez", a declarat Antal.

Studenţii care doresc să se vaccineze, trebuie să se prezinte la unul din cabinetele medicale ale Universităţii, cu cartea sau buletinul de identitate, respectiv cu paşaportul, şi cu carnetul de student vizat la zi.

La Universitatea din Oradea învaţă, în acest an universitar, aproximativ 20.000 de studenţi, iar numărul angajaţilor este în jur de 2.100.