Asociaţia Culturală "Teatrul de Copii", în colaborare cu Centrul de Cultură al Judeţului Bihor, Şcoala de Arte "Francisc Hubic" şi Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", a lansat proiectul "100&1 de poveşti", prin care organizatorii își doresc să prezinte, gratuit, spectacole de teatru în toate orașele și comunele din Bihor.

Iniţiativa se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor, prin punerea în scenă a unor piese de teatru în interpretarea unor copii cu vârste între 7 şi 17 ani.

Primul spectacol a avut loc duminică, 20 octombrie, la Căminul Cultural din Girișu Negru, comuna Tinca, unde tinerii actori au prezentat „Scenele meşteşugarilor din Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare. 

„Căminul cultural din localitate s-a umplut cu spectatori de toate vârstele, aceştia primind cu entuziasm şi curiozitate acest proiect, demonstrând încă o dată că astfel de iniţiative sunt primite cu mare interes în comunităţile rurale", au transmis luni, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Centrului de Cultură al Judeţului Bihor.

Până la finalul acestui an, organizatorii îşi doresc să ajungă în încă trei localităţi cu spectacole care îmbină educaţia şi divertismentul.

Prin proiect, organizatorii își propun ca până la sfârşitul anului 2025 să prezinte spectacole de teatru, jucate de tineri cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, precum „Scenele meşteşugarilor din Visul unei nopţi de vară” şi „Bum-Bum”, în toate cele 101 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bihor.

„100&1 de poveşti” îşi propune să ofere acces la spectacole de teatru în toate localităţile din Bihor, inclusiv cele din mediul rural, unde astfel de oportunităţi culturale sunt rare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!