Cinci echipaje ale SMURD şi patru echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă au intervenit, duminică dimineaţa, în jurul orei 9.10, la un accident grav în care au fost implicate un autoturism Opel Astra şi un microbuz, pe DN 19, la ieşirea din satul Ianca (comuna Diosig) spre Oradea.

"Un tânăr de 23 de ani din judeţul Alba, în timp ce conducea înspre Satu-Mare un autoturism înmatriculat în acelaşi judeţ nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum. Astfel, în momentul în care a pătruns într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un microbuz condus înspre Oradea de un orădean de 52 de ani", a declarat pentru BIHOREANUL, Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

În urma puternicului impact, cei doi şoferi au suferit multiple leziuni, ei fiind transportaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean din Oradea. "Tânărul de 23 de ani a fost găsit în stop cardio-respirator şi a fost resuscitat. Are leziuni la nivelul tuturor zonelor corpului, se află în stare extrem de gravă, iar medicii l-au dus în sala de operaţie. Bărbatul de 52 de ani este în comă, asistat respirator, dar stabil", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire Urgenţe şi SMURD.

Potrivit dr. Borcea, celelalte 9 victime au doar răni uşoare. Printre pasagerii microbuzului se afla şi o fetiţă de doar 10 luni, care a suferit leziuni minore la nivelul capului.

UPDATE:

După câteva ore, şoferul de 23 de ani a încetat din viaţă, la Spitalul Judeţean.