Poliţiştii de frontieră din Sectorul Borş au oprit, în noaptea de joi spre vineri, 12 migranţi din Irak, Afganistan şi Pakistan care încercau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria pe la frontiera verde, adică pe câmpuri. Migranţii au fost prinşi în culturile agricole de pe raza localităţii de frontieră Sântion.

"În data de 25.08.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În jurul orei 04, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Sântion, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Grupul format din patru bărbaţi, o femeie şi 7 minori a fost oprit în apropierea graniţei şi dus la sediul SPF Borş pentru cercetări.

"Din primele verificări efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Afganistan şi Pakistan, cinci adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, şi şapte minori, cu vârste între 2 ani şi 14 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în ţara noastră", a mai arătat reprezentanta ITPF Oradea.

Migranţii le-au spus poliţiştilor că au mers cu un autoturism până în apropiere de graniţă şi voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. În cauză au fost întocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.