12 militari americani s-au rănit în timpul unui exerciţiu de paraşutare ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la baza 71 Aeriană Câmpia Turizii. Un singur soldat a rămas internat în spital, ceilalţi 11 fiind externaţi duminică, scrie hotnews.ro.

Brent M. Williams, reprezentantul armatei americane din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, responsabil cu comunicarea, a declarat că rănile suferite de cei 12 soldaţi sunt miknore. 

"Acest tip de operaţiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noştri fac eforturi să reducă acesst risc şi să identifice măsurile de siguranţă şi să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat şi eu asemenea antrenamente, am sărit cu paraşuta din avion, nu este deloc o aterizare uşoară", a declarat Brent Williams.

Potrivit acestuia, faptul că 12 militari din ccei 500 au suferit răni minore este un procent "satisfăcător de mic".

Exerciţiul a presupus paraşutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Cmpia Turzii.  Baza a mai fost locul desfăşurării altor două exerciţii, vineri şi sâmbătă, unul privind paraşutarea de tehnică militară grea din nouă avioane Hercules C130, iar al doilea bazat pe un scenariu de înconjurare şi ocupare a bazei.