12 tineri care au rămas blocați pe o insuliță a râului Crișul Repede, din cauza creșterii bruște a nivelului apei, au fost salvați de pompierii bihoreni.

Informația a fost făcută publică joi seară, printr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, conform căruia tinerii au rămas captivi în zona Șoselei Borșului.

„În jurul orei 16.40, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate pentru salvarea a 12 tineri, din care 11 minori cu vârste între 14 și 17 ani și un adult, rămași captivi pe o insuliță de pe Crișul Repede. Apelantul a precizat faptul că aceștia traversaseră Crișul Repede fără probleme, pentru a ajunge pe insuliță, însă nivelul apei a crescut brusc în zonă în urma unei deversări controlate a apei dintr-un baraj al Hidroelectrica, grupul aflându-se în imposibilitatea de a se întoarce din cauza curenților puternici”, explică ISU.

Pentru salvarea tinerilor, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și  2 Oradea, care au intervenit cu bărcile din dotare.

Astfel, au reșit în scurt timp, să-i aducă, teferi, la mal.

Vezi mai jos momente din misiunea de salvare!