Poliţiştii bihoreni au făcut, miercuri seară, două capturi importante de mărfuri fie contrafăcute, fie fără acte de provenienţă. În jurul orei 21, poliţiştii au oprit în Borş un autocar, care efectua o cursă regulată pe ruta Budapesta - Târgu Mureş, condus de cetăţeanul român Imre M în vârstă de 33 de ani.

"În cala autocarului au fost descoperite trei cutii în care erau 299 recipiente cu parfum de diferite mărimi şi mărci, toate purtând inscripţii ale unor firme de renume. Cele 299 parfumuri aparţin cetăţeanului român Gafina H în vârstă de 65 ani cu domiciliul pe raza judeţului Mureş, care a fost condusă la sediul P.F. pentru verificări. Femeia a declarat faptul că a cumpărat parfumurile dintr-o piaţă din Budapesta contra sumei de 1.000 de euro cu scopul de a le revinde pe raza localităţii de domiciliu", a precizat comisarul-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Cum există suspiciuni că parfumurile sunt contrafăcute, poliţiştii de frontieră au reţinut întreaga marfă şi i-au întocmit femeii care le aducea în ţară actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23, tot în Borş, poliţiştii au descoperit în cala unui autocar, care efectua cursa Budapesta - Harghita, 120 de telefoane mobile de ultimă generaţie în valoare estimată de 120.000 de lei. Telefoanele erau în două cutii şi nu aveau acte de provenienţă.

Şoferul, cetăţeanul român Ferenc S.M. în vârstă de 36 ani, a declarat că a preluat cele două cutii de la o persoană pe care nu o cunoaşte într-o parcare din Ungaria şi urma să ducă telefoanele mobile până în Odorheiul Secuiesc.

Poliţiştii de frontieră bihoreni l-au sancţionat contravenţional pe şofer cu suma de 1.500 lei iar întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării.