Râul Valea Roşiei, care traversează comuna Roşia din judeţul Bihor, a ieşit joi după-amiază din matcă în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile şi revărsării apei de pe versanţii din zonă.

"Cătunul Dumeşti din comuna Roşia a rămas izolat în sensul că apa s-a revărsat din matcă şi a ajuns la nivelul de 50 de centimetri pe drumul de acces", a declarat pentru BIHOREANUL locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana.

Drumul acoperit de ape a blocat accesul către cele 13 gospodării situate în cătun. Totuşi, casele nu au fost afectate de ape şi de aceea militarii ISU nu au intervenit la faţa locului.

"Nu am fost solicitaţi deoarece primarul comunei împreună cu Comitetul de Urgenţe se află la faţa locului şi asigură transportul celor izolaţi, care au o urgenţă, cu ajutorul unei autocamion şi a unui buldoexcavator. Cel mai probabil apele se vor retrage curând", a mai spus Herţe.

Tot joi, în comuna Roşia, unul dintre podurile care asigură legătura între localitatea Roşia şi Lazuri de Roşia s-a surpat în urma creşterii nivelului apei de pe Valea Şoimuşurilor.

"Structura de rezistenţă a podului a fost afectată, aşa că momentan circulaţia între cele două localităţi se face pe un pod mai vechi, care are restricţie de greutate de o tonă şi jumătate", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. Joi seara în comuna Roşia, precipitaţiile continuau să cadă sub formă de ninsoare.