Polițiștii de frontieră de la punctele Borș și Borș II au descoperit 13 cetățeni străini ascunși în două TIR-uri, încercând să treacă ilegal granița spre Ungaria.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliției de frontieră Oradea, agenții au oprit la control două ansambluri rutiere conduse de un șofer turc și unul bulgar.

Cei doi transportau diferite bunuri (componente auto și alimente) pentru companii din Ungaria și Letonia.

În timpul verificărilor specifice ale autovehiculelor, polițiștii au descoperit, ascunse în interiorul compartimentelor de marfă, 13 persoane.

După ce i-au identificat, agenții au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Afganistan și Irak, cu vârste cuprinse între 16 și 43 de ani, solicitanți de azil în România care își doreau să ajungă în vestul Europei.

Polițiștii au deschis dosar penal pentur a stabili „în vederea stabilirii întregii activități infracționale” în acest caz.

În vreme ce străinii ar putea fi pedepsiți pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, șoferii celor două TIR-uri ar putea fi anchetați pentru trafic de migranți.