Poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au găsit, joi seară, într-o autoutilitară Mercedes Vito care se deplasa spre graniţa cu Ungaria, 13 migranţi din Siria şi Irak care încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

"În data de 10.08.2017, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în jurul orei 22, aceştia au oprit pentru control, pe comunicaţia Valea lui Mihai-Nyirabrany, la ieşirea din localitatea românească, o autoutilitară marca Mercedes-Benz, model Vito, care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

La volanul Mercedesului se afla un cetăţean român, iar în maşină mai erau 13 persoane străine care nu deţineau documente de identitate.

"La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, şase adulţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, şi şapte minori, având vârste cuprinse între 6 şi 15 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră. În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că cele treisprezece persoane doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, sens în care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria", a mai precizat purtătoarea de cuvânt a ITPF Oradea.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului român pentru trafic de migranţi.