Guvernul a alocat, vineri, aproape 270 de milioane de lei pentru sprijinirea a 65 de instituții publice de spectacole care se află în subordinea autorităților locale și, altfel, nu primesc finanțări de la bugetul central.

Instituțiile de cultură din Bihor primesc în total peste 13 milioane de lei. Teatrul Regina Maria va primi 4,637 milioane lei, Teatrul Szigligeti va primi 4,427 milioane lei, iar Filarmonica de Stat 4,023 milioane lei. 

Conform unui comunicat oficial, Ministerul Dezvoltării a propus proiectul de repartizare a banilor în cea mai recentă ședință a Guvernului. „Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Potrivit comunicatului Ministerului Dezvoltării, sumele sunt repartizate teatrelor, operelor şi filarmonicilor din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, reprezentând în total „2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2022”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!