13 de persoane au fost rănite, luni seară, în urma unui impact între un autocar şi o autoutilitară produs pe DN 19, între localităţile Petreşti şi Pişcolt din Satu Mare.

Potrivit portalului presasm.ro, care citează Poliţia județeană, unul dintre vehicule era un autocar înmatriculat în Serbia, cu 36 de pasageri sârbi, condus de un cetăţean sârb în vârstă de 31 de ani, care circula din direcţia Oradea către Satu Mare. Cel de-al doilea vehicul era o autoutilitară, condusă de un bărbat de 24 de ani din comuna Foieni, judeţul Satu Mare.

În urma impactului, autocarul a părăsit şoseaua, intrând în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de mers. 13 persoane au fost rănite, la faţa locului fiind mobilizate mai multe echipaje SMURD şi ale Ambulanţei din Satu Mare. 

Potrivit sursei citate, 12 persoane din autocar au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru investigaţii, iar pentru o altă persoană a fost solicitat un elicopter SMURD, cu care aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean Oradea.

Este vorba despre o femeie, care se află în stare gravă. "Are leziuni la nivelul toracelui superior şi al gâtului şi va intra în sala de operaţie. Nu se cunosc date despre pacient pentru că nu are acte şi nu vorbeşte limbi străine, doar limba sârbă, la dimineaţă se va aduce un translator", a declarat pemtru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD-UPU Bihor.

Traficul rutier a fost întrerupt pe perioada cercetărilor, fiind luate  măsuri de degajare a părţii carosabile în cel mai scurt timp posibil.

Presasm.ro notează că toţi pasagerii din autocar sunt muncitori aduşi din Serbia şi lucrează la Draexlmaier.