Poliţiştii de frontieră din Sectorul Borş au prins în noaptea de marţi spre miercuri 14 migranţi din Siria şi Irak, între care cinci copii, care se îndreptau pe câmp spre graniţa cu Ungaria. Cei mai mulţi dintre ei erau solicitanţi de azil în România şi au declarat că voiau să ajungă în Spaţiul Schengen.

"Azi noapte, în jurul orei 00.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat paisprezece persoane, două femei, şapte bărbaţi şi cinci copii, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări", a precizat, miercuri, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Cei 14 sunt cetăţeni din Siria şi Irak, adulţii au vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România. Poliţiştii de frontieră îi cercetează acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.