Președintele Ecolect Group, Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, și șeful Inspectoratului Școlar Județean, Horea Abrudan, au desemnat prin tragere la sorți elevii și profesorii câștigători ai unor premii care îi recompensează pentru implicarea lor în ediția din acest an a Lunii Curățeniei, a anunțat marți administrația județeană.

Este vorba despre 140 copii și 60 de profesori care au participat și, respectiv, au organizat la nivelul școlilor din județ concursul EcoProvocarea, desfășurat în perioada 1 mai – 15 iunie în cadrul Lunii Curățeniei, ediția a III-a.

Județul a fost împărțit în 7 zone și au fost extrași câte 20 de câștigători din fiecare zonă la categoria elevi, fiecare din cei 140 copii urmând să primească un voucher valoric de 500 lei de la Decathlon.

Pentru a câștiga concursul, elevii au avut de îndeplinit mai multe condiții – să facă parte dintr-un EcoClub la nivelul școlii, să participe la un concurs sportiv numit Ștafeta Reciclării, să participe la cel puțin o acțiune de igienizare și să convingă trei adulți să își instaleze aplicația Bihor Curat, gestionată de Ecolect Bihor. În acest an, numărul elevilor implicați a fost, în întregul județ, de 16.000.

Desfășurarea competițiilor și gestionarea EcoCluburilor au fost posibile datorită implicării cadrelor didactice din fiecare școală. Din cei 482 de profesori implicați, 40 au câștigat, prin tragere la sorți, câte un voucher în valoare de 250 de lei oferit de sponsorul Benvenuti.

„În numele Consiliului Județean Bihor și al Ecolect, mulțumesc Inspectoratului Școlar, tuturor profesorilor și elevilor care s-au implicat în aceste acțiuni de igienizare, conștienți fiind cu toții că problema gestionării deșeurilor este una comună, dar rezolvarea ei ține de fiecare dintre noi”, a transmis Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor și președinte al Ecolect Grup, din care fac parte toate comunele și orașele din județ.

Elevii care au câștigat componenta „Ștafeta reciclării” din cadrul concursului „EcoProvocarea” vor primi din această toamnă și acces gratuit la un meci de baschet al echipei CSM Oradea.

A III-a ediție a campaniei Luna Curățeniei s-a desfășurat în lunile mai și iunie, fiind un proiect sprijinit de ADI Ecolect Group, IȘJ Bihor, Universitatea din Oradea, CSM Oradea, Direcția Silvică, ONG-uri de profil, mediul de afaceri local și presa din Oradea.

Lista celor 140 copii din Bihor câștigători ai voucherelor de la Decathlon și a celor 60 profesori recompensați cu vouchere de la Benvenuti, defalcat pe cele 7 zone din județ, poate fi consultată integral mai jos:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!