Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a anunţat, marţi, că din cele 102 unităţi administrativ teritoriale din judeţ, în 86 s-a constituit consiliul local.

În 15 primării din Bihor, inclusiv cele din oraşele Marghita, Beiuş şi Săcueni, precum şi în Consiliul Judeţean nu s-a întrunit cvorumului de cel puţin două treimi la convocare şi, astfel, forurile nu au putut fi constituite. În majoritatea situaţiilor, aleşii lipsesc din cauză că nu au înţeles la o alianţă politică.

Pentru ziua de marţi, prefectul i-a convocat pentru a treia oară pe consilierii judeţeni şi pe consilierii locali din Marghita, Boianu Mare, Bunteşi, Căbeşti şi Roşia. Aleşii din CJ Bihor s-au prezentat la şedinţă, iar după o şedinţă cu scandal, UDMR-istul Pasztor Sandor a fost votat preşedintele forului.

Miercuri, pentru a doua oară sunt convocaţi consilierii locali din Holod, Avram Iancu şi Ciumeghiu şi pentru a treia oară cei din Drăgăneşti, în timp ce joi sunt chemaţi pentru a doua oară cei din Săcuieni, iar pentru a treia oară cei din Beiuş, Tărcaia, Tileagd, Sîniob, Chişlaz şi Măgeşti.

Potrivit Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale, aleşii care nu se prezintă nici la a treia convocare, dacă nu vor putea dovedi că au avut motive temeinice, îşi vor pierde mandatul.