Şapte orădeni cu vârste între 38 şi 67 de ani sunt anchetaţi de poliţiştii din Bihor, după ce au fost prinşi că deţineau acasă ţigarete de contrabandă pe care voiau să le vândă.

Pentru a strânge probe în acest dosar, joi, 12 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au pus în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, toate în Oradea.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada aprilie 2024 - prezent, cele 7 persoane ar fi deţinut în vederea comercializării, la domiciliu sau în imobile folosite de către acestea, ţigarete provenind din contrabandă", se arată în comunicatul transmis miercuri de Poliţia Bihor.

În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat 252.260 de ţigarete (12.613 pachete de ţigări), de diferite mărci, nemarcate sau marcate necorespunzător, 13.346 de lei, 300 de euro şi medii de stocare. Prejudiciul estimat se ridică la peste 300.000 de lei.

"Întreaga cantitate de ţigarete, precum şi sumele de bani descoperite au fost indisponibilizate, urmând a face obiectul confiscării speciale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat", mai arată comunicatul.

Ancheta continuă şi pentru "documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale".

Pe de altă parte, tot în domeniul contrabandei cu țigări, joi și vineri, în Bihor, au făcut alte 17 percheziții, pentru documentarea activității a 11 persoane anchetate pentru contrabandă. Peste 2 milioane de țigarete, toate marcate nelegal, au fost confiscate, iar prejudiciul în acel caz se ridică la circa 3 milioane de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!