15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Poliţiştii de frontieră şi-au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi de procurori, potrivit avocaţilor. Arestările vin după ce luni seara 25 de poliţişti de frontieră au primit ordonanţe de reţinere, iar alţi 13 au plecat acasă. Printre cei reţinuţi nu există niciun vameş.

Potrivit procurorilor, inculpaţii au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mită, pentru a trece cu vederea mai multe infracţiuni, contravenţii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat.

Anchetatorii spun că sumele primite erau de regulă de 10 lei, dar tariful creştea în funcţie de "riscul" la care se expunea poliţistul de frontieră prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, până la 100 de euro.

A fost reţinut şi comisarul-şef de poliţie Daniel Cristian Corbean, şeful punctului de trecere a frontierei Albiţa, dar şi o femeie. "A fost reţinută la ora 20, la orele 24 am fost anunţaţi că la ora 1 se judecă propunerea Parchetului de arestre preventivă. Este acuzată de două infracţiuni, de constituirea unui grup infracţional şi luare de mită", a declarat avocatul Florin Doran.

Anchetatorii mai spun că şpaga o primeau toţi iar în baza unei înţelegeri sumele de bani erau periodic colectate de şefii de tură şi împărţite la finalul programului.

Procurorii precizează că această situaţie era cunoscută şi tolerată de şeful punctului de trecere a frontierei, care de altfel a şi fost reţinut.