Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borş II împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 15.000 de kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu avea documentele necesare.

"În data de 21.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri costând în cauciucuri uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu", se arată într-o informare transmisă vineri de comisarul-şef Laura Bondar. 

În urma verificărilor făcute de comisarii de mediu, s-a constatat că automarfarul era încărcat cu deşeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În total, vehiculul transporta 15.000 de kilograme de deşeuri, care, până la urmă, au fost oprite la frontieră.