Muncitorii necalificaţi şi personalul cu calificare medie sunt la mare căutare în Bihor. Cel puţin asta reiese din oferta de locuri de muncă din această lună dată publicităţii de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. Numărul posturilor vacante la nivel de judeţ este de 151, dintre care 126 sunt în Oradea.

La categoria studii superioare, AJOFM Bihor pune la dispoziţia celor interesaţi 4 posturi de inginer, 7 de proiectant, 3 de programator şi câte unul de contabil şef, manager logistică, responsabil de calitate şi agent comercial, adică un total de 18 locuri de muncă.

În ceea ce priveşte personalul cu calificare medie, liceu şi şcoală profesională, oferta este mult mai largă, de 59 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru meseriile de sudor, alături de operator maşini unelte, lăcătuş, şofer, strungar, bucătar dar şi reglor şi controlor de calitate.

Conform ofertei AJOFM Bihor, la mare căutare sunt şi muncitorii necalificaţi, care pot opta pentru 49 de posturi oferite de şase angajatori din Oradea. Alte 25 de locuri de muncă vacante sunt puse la dispoziţia şomerilor de două firme din Aleşd, care caută confecţioneri de îmbrăcăminte şi muncitori necalificaţi.