16 copii au ajuns la spital marţi, după ce pensiunea în care au fost cazaţi în judeţul Vâlcea a luat foc. Unitatea de cazare funcţiona ilegal, fără aviz pentru securitate la incendiu.

Focul a izbucnit în noaptea de luni spre marţi la parterul clădirii, în camera unde se afla centrala termică. „Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, în jurul orei 3.40, pentru stingerea unui incendiu produs la o pensiune, în localitatea Brezoi, cartier Păscoaia, unde erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulţi şi administratorul pensiunii). Personalul de la locul de muncă şi ulterior pompierii au dispus evacuarea tuturor celor care se aflau în interior", a transmis, printr-un comunicat, ISU Vâlcea, notează site-ul de știri Adevarul.ro

Dintre cele 52 de persoane, 17 au ajuns la spital, 16 fiind copii. Victimele nu au fost rănite grav, dar multe dintre ele au fost intoxicate cu dioxid de carbon.

„Din fericire, niciuna dintre persoanele internate nu este în pericol. Niciuna nu va trebui să rămână în spital. Mai ales cei intoxicaţi cu fum vor fi monitorizaţi şi, dacă totul va fi bine, vor fi externaţi. 14 minori au fost transportaţi la spitalul din Brezoi, iar doi la Unitatea primiri Urgenţă de la Vâlcea", a precizat marţi, la Digi 24, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

Acesta a mai precizat şi că ISU Vâlcea a descoperit că pensiunea funcţiona fără aviz pentru securitate la incendiu. „ISU Vâlcea verifică ce s-a întâmplat acolo. Legislaţia nu ne permite, însă, închiderea unor astfel de amplasamente", a mai precizat Raed Arafat.

În timpul intervenţiei, salvatorii au scos din casă şi două butelii, pentru a evita o posibilă explozie. Flăcările au distrus întreaga cameră în care se afla centrala termică. Alte încăperi nu au fost afectate de foc. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!