16 tineri voluntari însoţiţi de patru profesori de la Wesley College din Dublin, Irlanda, au început luni lucrul la construcţia unei case pentru o familie cu doi copii în vârstă de 2 ani respectiv de două luni în Beiuş în cadrul unui proiect Habitat pentru Umanitate.

"Elevii vor sta în România zece zile, timp în care pe lângă implicarea în proiectele Habitat vor vizita şi atracţiile turistice din Vestul şi centrul ţării pentru a afla mai multe despre ţara noastră. În acelaşi scop, ei vor fi găzduiţi de familii de beiuşeni, alături de care vor lua masa, vor participa la activităţi sportive şi culturale locale", se arată într-un comunicat trimis de Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Primii voluntari de la Wesley College au fost la Beiuş în 2003, iar de atunci elevi de la şcoala irlandeză au ajutat an de an la construcţia de locuinţe din Bihor. "Suntem bucuroşi să-i avem din nou la Beiuş pe aceşti tineri minunaţi care au fost o sursă de inspiraţie pentru noi şi pentru elevii noştri, care le-au şi urmat exemplul implicându-se periodic în acţiuni de voluntariat, la început alături de irlandezi, dar mai apoi şi pe cont propriu", a declarat, potrivit comunicatului, Marcel Coroiu, preşedintele Habitat pentru Umanitate Beiuş.

La rândul lor, tinerii irlandezi sunt bucuroşi că pot ajuta familii nevoiaşe. În ultimii 15 ani, mii de voluntari din toată lumea au lucrat alături de familii nevoiaşe din Beiuş. Cei de la Wesley College s-au dovedit a fi cei mai harnici. În 2008, ei au reuşit să ridice două locuinţe în doar patru zile şi jumătate, record absolut pentru Habitat în Europa.