Poliţiştii de frontieră din Borş au găsit, în weekend, 16 cetăţeni din Irak şi Siria, mai precis şase femei, trei bărbaţi şi şapte copii, care mergeau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Migranţii au fost reţinuţi la 200 de metri de linia de frontieră. "Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, transmis luni.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează acum pe migranţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră bihoreni au găsit doi bărbaţi căutaţi de autorităţi. Unul dintre ei, bucureşteanul Adrian S., în vârstă de 45 de ani, este condamnat la 2 ani de închisoare pentru înşelăciune. Tentativa lui de a fugi din ţară s-a oprit, duminică la prânz, în Borş, însă.

Două ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii l-au oprit din drum şi pe Cristian N. (26 de ani), din Dâmboviţa, pe numele căruia este emis de către autorităţile germane un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.