Vântul puternic care s-a abătut inclusiv peste judeţul Bihor a lăsat fără curent mai multe localităţi din judeţ. Miercuri seară, 16 localităţi erau fără energie electrică, fiind afectați aproape 10.000 de cetăţeni.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, dar şi al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), miercuri seară, conform raportării primite pentru ora 18, erau parţial nealimentate 7 linii de medie tensiune, iar 68 de puncte de transformare erau nealimentate.

"16 localităţi erau fără energie electrică, fiind vorba despre 9793 de consumatori. 30 de echipe ale frunizorului de energie electrică erau în teren pentru remedierea deficienţelor", a declarat Camelia Roşca pentru BIHOREANUL.

Cât priveşte intervenţiile ISU, la ora 19 erau mai multe misiuni în desfăşurare, în Arpăşel, Marghita şi Salonta, unde mai mulţi copaci erau în pericol să se prăbuşească.

Două intervenţii s-au desfăşurat în Oradea, pe străzile Ialomiţei şi Lacul Roşu, pentru înlăturarea unor elemente constructive ale acoperişurilor care, de asemenea, prezentau pericol pentru cetăţeni. Vântul a smuls mai multe bucăţi de ţigle şi tăblărie care ameninţau să cadă.

"Până la acea oră, pompierii militari bihoreni au desfăşurat 17 misiuni pentru înlăturarea efectelor meteo periculoase, marea majoritate în municipiul Oradea. Din fericire, nu a fost rănită nicio persoană", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit site-ului alesdonline.ro, printre localităţile care au avut probleme cu energia electrică s-au numărat orașul Aleşd, dar şi Fâşca, Termezeu, Căbeşti, Borod, Şerani, Delureni, Corniţel, Valea Crişului, Bulz, Ponoară, Remeţi, Daica, Coada Lacului, Pădurea Neagră, Livada de Bihor.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, tot miercuri, în Oradea, o parte din acoperişul blocului Cicero s-a prăbuşit peste maşinile parcate lângă imobil şi peste şosea, fără să rănească vreo persoană, iar vântul a rupt şi reclama aflată deasupra intrării în magazinul Jumbo, dar fără să o desprindă. Între altele, pompierii bihoreni au intervenit pe drumul de Pădurea Neagră, pentru a degaja şoseaua, după ce un copac a blocat circulaţia.

După cum se ştie, mai multe judeţe sunt sub cod roşu de vânt şi viscol, începând de miercuri după amiază, vântul urmând să atingă viteze de până la 120 de km pe oră. Judeţul Bihor se află sub avertizare de tip cod galben, până cel puţin joi dimineaţa, la ora 8, cu intensificări ale vântului şi ninsori viscolite.

"În intervalul menţionat, în zona de vest, vor fi precipitaţii mixte, la munte va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55-65 km/h, respectiv de peste 70 km/h în zona montană", arată ANM.