Primăria Oradea a anunţat, luni, amenajarea a încă 16 staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Astfel, posesorii de vehicule electrice îşi vor putea încărca bateriile acestora în mai multe parcări publice din oraş.

Conform unui comunicat al municipalităţii, staţiile de încărcare vor fi amenajate pe străzile: Codrilor - Aquapark Nymphaea, Parcul Traian, Dunărea, Tudor Vladimirescu, Ştefan cel Mare, Primăriei, M. Kogălniceanu, Universităţii, Splaiul Crişanei, Meiului, Islazului, Xenopol, Nufărului, B-dul Dacia şi Ogorului.

Investiţia se derulează în cadrul unui proiect al cărui scop este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi în Oradea.

Proiectul, în valoare totală de aproximativ 3,7 milioane de lei este finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu - "Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ".

Contribuţia municipiului Oradea este de 13,15%, iar finanţarea nerambursabilă de 86,85%.

Printre altele, se vor amenaja locurile de parcare aferente, se vor realiza racordurile şi instalaţiile electrice şi se vor executa lucrări de construcţii şi montaj a staţiilor, respectiv a panourilor de informare.

Lucrările vor începe în perioada următoare, după ce, în 19 august 2021, primăria a predat amplasamentul către constructorul şi furnizorul S.C Electrogrup S.A.

Municipalitatea menţionează că termenul de execuţie a lucrărilor şi de furnizare a staţiilor de reîncărcare este de 6 luni, astfel că la începutul anului viitor vor putea fi puse în funcţiune.