16 ONG-uri, membre ale Reţelei de ONG-uri împotriva Traficului de Persoane (RoTIP), susţin că modificările aduse de Guvernul României asupra HG nr. 861/2018 pentru aprobarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 şi a Planului naţional de acţiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 conduc la un regres major în ceea ce priveşte lupta împotriva traficului de fiinţe umane, anunță PressHub.ro.

Potrivit acestora, Guvernul României "nu îndeplineşte în totalitate standardele minime în vederea eliminării traficului de fiinţe umane", România fiind, totodată, statul UE care oferă cele mai multe victime în plan internaţional, cu un număr de minori ce a crescut de 10 ori în doar 2 ani, conform Raportului UE din 2020.

În acest context, România riscă o retrogradare internaţională în TIER 3, alături de state care nu au capacitatea de a lupta împotriva traficului de persoane, Afganistan, Cuba, Eritreea, Rusia, China, Siria, Venezuela, Sudanul de Sud, Coreea de Nord, avertizează ONG-urile în cauză.

Vezi ce plănuiește Guvernul, dar și care sunt cele 16 ONG-uri semnatare pe www.presshub.ro.