Studenţii orădeni pot să-şi depună, până pe 25 iunie, cererile pentru a merge gratuit într-o tabără studenţească, întrucât Ministerul Educaţiei a remis, miercuri, către Universitatea din Oradea numărul de locuri alocate.

"În total, avem 167 de locuri disponibile în tabere, începând din 16 iulie. Însă nu am primit şi locaţiile, deci nu ştim unde îi putem trimite pe studenţi", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, prorectorul responsabil de relaţiile cu studenţii, Simona Trip.

În ciuda faptului că nu se ştie unde pot merge tinerii în tabără, ei trebuie să se înscrie până cel târziu luni, urmând ca apoi, dacă sunt mai multe cereri decât numărul de locuri disponibile, să fie selectaţi tinerii care vor merge.

Criteriile ţin de veniturile studentului, precum şi de notele lui ori de rezultatele obţinute la manifestări ştiinţifice sau culturale.

Studenţii care vor merge în tabără îşi vor plăti doar transportul, cazarea şi masa fiindu-le asigurate. Cererile de înscriere trebuie completate la secretariatele facultăţilor. Anul trecut, locurile în tabere alocate studenţilor orădeni au fost doar la mare.