Instituţia Prefectului şi Direcția de Sănătate Publică au raportat joi 17 cazuri noi de Covid-19 apărute în Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, 7 dintre acestea au fost identificate în rândul unor persoane din Bihor, iar 10 infectări au apărut la elevi din Bucureşti, care au participat la o tabără organizată de o firmă din Capitală într-o pensiune din Remeţi. 

Tabăra privată s-a desfăşurat în perioada 8-13 august. Potrivit unor surse medicale, este posibil ca unul sau chiar mai mulţi dintre cei 85 de elevi participanţi să fi ajuns în tabără deja infectaţi cu virusul, pe care l-au răspândit şi altora. 

Îmbolnăvirile au fost diagnosticate ulterior în Bucureşti, însă DSP Bihor a lansat o anchetă în acest caz, dat fiind că focarul este în Bihor.

Este posibil ca în următoarea perioadă să apară şi alte îmbolnăviri de pe urma participării la această tabără, fie în rândul elevilor, fie în rândul supraveghetorilor.

Potrivit raportării oficiale, miercuri în județ au fost prelucrate 373 de teste. Cele 17 cazuri noi reprezintă cel mai mare număr de îmbolnăviri raportate în judeţ în ultimele aproape trei luni. Numărul cazurilor active a urcat la 60. 

În total, de la debutul pandemiei, în laboratoarele din Bihor au fost diagnosticate 29.462 de cazuri de Covid-19, dintre care 27.829 au fost declarate ulterior vindecate. Din păcate, s-au înregistrat şi 1.573 de decese pe fondul acestei infecţii. 

În paralel, miercuri a continuat campania de vaccinare anti-Covid, însă au fost administrate doar 394 de doze. Numărul persoanelor vaccinate cu ambele doze de ser, deci cu schema completă, a ajuns la 118.158 de bihoreni, un număr mic faţă de totalul populaţiei eligibile, adică 540.228 de persoane.