Aproximativ 180 de membri ai Federaţiei Sindicale Naţionale Ambulanţa, s-au strâns luni, pentru o oră, în curtea instituţiei, protestând astfel în faţa măsurilor Guvernului Boc şi solidarizându-se cu protestatarii din toată ţara.

"Mesajul nostru este foarte clar. E un mesaj se sensibilizare, dar cetăţeanul de rând nu va suferi din cauza noastră. Nu vrem să provocăm şi alte suferinţe", a declarat, în faţa angajaţilor, liderul de sindicat Gheorghe Chiş. "Eu cred că numai Dumnezeu ne mai poate salva", a mai spus liderul sindical.

El a mai spus că măsurile Guvernului sunt crude, având în vedere că în anii de după Revoluţie s-au obţinut anumite drepturi pentru angajaţi, iar acum "prin măsurile crude luate, revenim unde am fost în urmă cu 6-7 ani".

Chiş a mai afirmat că, dacă reprezentanţii puterii ar fi cerut, angajaţii ar fi fost de acord să renunţe la 5% din salarii.

Spre deosebire de alte părţi ale ţării, angajaţii nu au scandat lozinci, în schimb, au fluturat un cearşaf pe care scria "Boc, ruşinea Ardealului - Jos Guvernul!". În boxe rula imnul de stat şi cel al Uniunii Europene, iar sindicaliştii au rostit, la final, rugăciunea Tatăl Nostru.

La fel ca şi colegii lor din spitalele bihorene, medicii SAJ au afirmat că îşi vor desfăşura activitatea astfel încât să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor şi vor fi prezenţi, marţi, la mitingul de protest din faţa Prefecturii.